Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pileći bataci sa pirinčem i šargarepom iz rerne

Pileći bataci sa pirinčem i šargarepom iz rerne

Mihaela MihailovaMihaela Mihailova
Početnik
383
Pileći bataci sa pirinčem i šargarepom iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 7
21/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Tradicionalno jelo, koje je uvek aktuelno i ukusno, a i lako se priprema"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada ( zavisi od veličine)
  • ulje
  • so
  • biber - u zrnu
  • estragon - suv
  • univerzalni začin - vegeta
  • pirinač - biser
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka, a šargarepa na male kockice. Stavljamo ih u pleh sa nekoliko supenih kašika ulje na 150 stepeni. Kad luk omekša, dodajemo oprani pirinač.

Začinimo solju, biberom u zrnu i 1 supenom kašikom vegete i promešamo, da može vegeta dobro da se pomeša sa pirinčem.

Odozgo rasporedimo oprane i očišćene batake i posipamo sa nekoliko grančica suvog estragona.

Prelivamo vodom u odnosu 1:3 i pečemo na 150-170 stepeni dok ne bude gotovo.

Na kraju uključujemo gril na rerni na nekoliko minuta da bi bataci mogli da dobiju hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: