Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Klafuti»Klafuti sa tikvicama, kaprom i čeri paradajzom

Klafuti sa tikvicama, kaprom i čeri paradajzom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Klafuti sa tikvicama, kaprom i čeri paradajzom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
21/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Recept sa mirisom mediterana, koji ne možete da ne probate"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kapar - 2 supene kašike
  • čeri paradajz - 9 komada
  • topljeni sir - 80 g
  • beli luk - 1 veza
  • mirođija - 1 veza
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • sitan sir - 300 g
  • kačkavalj - 150 g
  • kravlji maslac - kockica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - ili začin od povrća po ukusu
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kockice i blanširajte na kratko u posoljenoj vodi. Ocedite i prebacite u odgovarajuću namazanu posudu za pečenje.

Beli luk izdinstajte u kravljem maslacu i maslinovom ulju i prebacite kod tikvica. Kapar ocedite, topljeni sir takođe isecite na male kockice i rasporedite preko tikvica. Čeri paradajz rasporedite ravnomerno u pleh.

U posudi mikserom umutite jaja, mleko, kiselu pavlaku, brašno, dodajte sitan sir i sitno izrendan kačkavlj.

Promešajte smesu i začinite sveže mlevenim biberom i sitno iseckanom mirođijom, probajte i ako je potrebno dodajte so i začin od povrća. Smesu pažljivo sipajte preko povrća, paradajz da bude skoro potpuno prekriven.

Stavite jelo u ugrejanu rernu da se peče oko 30-40 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon koricu.

Miris koji se širio je bio neverovatan, a ukus zapečenog jela - čaroban.

Servirajte je hladnu i sa čašom belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: