Pileći bataci na italijanski način

22/07/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Danas ćemo vam predstaviti jedan različit, ali neverovatno ukusan italijanski recept za pečene pileće batake sa specijalnom marinadom. Ovo je jedan od naših omiljenih recepta za spremanje bataka. Polizaćete prste"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 439
  • Pregledi tokom meseca87
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 bataka
  • kari - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crni luk
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 600 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bujon - 50 ml
  • med - 1 kašičica
  • peršun - 2 kašike, seckan
  • limun - 2 kašike soka od limuna
  • so - po želji
  • ruzmarin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Batake premažite maslacem i utrljajte so, biber, alevu papriku i kari. Poređajte ih u nauljanu tepsiju i sipajte u nju 1/2 šolje vode. Stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu oko 30 - 40 minuta.

Sitno iseckan beli luk i luk prodinstajte u zagrejanom ulju. Čim omeškaju, dodajte sitno iseckan paradajz. Ostavite ih da dobro puste sos i dodajte muskatni oraščić, so i ruzmarin.

Posebno pomešajte bujon, sok od limuna, peršun i med, pa dobijenu smesu dodajte soku od paradajza. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa vatre. Poslužite pileće batake prelivene sosom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija