Grašak u teglama

23/07/2017
"Jednostavno je, kad otvoriš špajz i izvadš teglu graška. A evo kako i ova tegla da dođe do špajza!"
Priprema60 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno140 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 505
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • grašak - oko 2 - 5 kg
  • so - 20 g na 1 l + za blanširanje
  • luk - 2 glavice mladog luka, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite grašak, ako nije očišćen iz mahuna. Stavite dovoljnu količinu vode u veliku šerpu sa 5 g soli na 1 litar i blanširajte grašak dva minuta, ako je sitniji, 4 minuta - ako je krupniji.

Izvadite grašak i operite tekućom hladnom vodom. Na isti način blanširajte i iseckan luk, ako želite da ga koristite.

Pripremite vrelu salamuru, tako što stavite vodu i so da provri, 20 g soli na 1 l vode. Rasporedite grašak i luk u tegle, za jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu.

Zatvorite tegle i sterilizujte 80 minuta ako je grašak krupniji, 65 ako je sitan i oko 70 minuta ako je srednje veličine.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija