Terin od mesa sa slaninom i kačkavaljem

23/07/2017
"Terin - prefinjen i veoma jednostavan za prirpemu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 750 g
  • slanina - 400 g, u listićima
  • zelje - 200 g iz konzerve
  • kačkaval - 200 g + za posipanje
  • jaja - 1 komad
  • peršun - suv
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte jaje i peršun. Mesite dok se ne dobije homogena smesa. Prekrijte dno kalupa za terin slaninom. Obložite i ivice. Stavite polovinu mlevenog mesa i poravnajte.

Poređajte odozgo red slanine, red kačkavalja, iseckanog na tanke pločice, preko kačkavalja rasporedite zelje iz konzerve. Stavite preostalo mleveno meso i ponovo poravnajte. Prekrijte slaninom i pecite u umernoj rerni dok ne bude gotovo.

Gotov terin prebacite u vatrostalnu činiju, pospite ga rendanim kačkavaljem i pecite dok ne bude kačkavalj gotov. Servirajte uz odgovarajući prilog.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti