Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Bele špargle sa sosom od majoneza

Bele špargle sa sosom od majoneza

Bele špargle sa sosom od majoneza
Fotografije: Krasi Vangelov
1 / 4
23/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nežne i očaravajuće ukusne - špargle sa sosom od majoneza"

Potrebni sastojci

  • špargle - 500 g, bele (mlade i sveže)
  • voda - oko 2 litra
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike, ekstra devičansko
  • za sos
  • majonez - 450 ml
  • ceđeno kiselo mleko - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo oljuštite špargle uz pomoć ljuštilice ili oštrog noža. Pazite da ne slomite vrhove, jer su nežni. Naravno da njih ne treba da ljuštite, već samo skinite gornji sloj sa stabljike, a donji deo stabla odsecite.

Spostite špargle u vrelu slanu vodu sa malo šećera. Možete ih vezati u snop, tako da vrhovi budu iznad vode - njih nema potrebe toliko kuvati i biće gotovi samo od pare.

Kuvajte oko 20 minuta, ako su špargle tanje ili - 25-30, ako su deblje. Izvadite ih iz vode i ocedite i pazite da ne slomite vrhove.

Za sos umutite sve namirnice i poslužite prohlađene špargle sa sosom od majoneza.

Ako jedete vruće špargle, nećete osetiti njihov ukus, a isto tako i ako su veoma hladne. Preporučujemo da ih jedete lagano tople - tada su najukusnije.

Ovako pripremljene špargle nemaju nikakve sličnosti sa onima iz konzerve. Lako je u domaćim uslovima i veoma je korisno i ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

1
50
40
30
20
11
Oceni: