Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći file sa pečurkama, slaninom i čipsom od luka u rerni

Pileći file sa pečurkama, slaninom i čipsom od luka u rerni

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Pileći file sa pečurkama, slaninom i čipsom od luka u rerni
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 4
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Veoma interesantan recept, koji u sebi sadrži eksploziju ukusa"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 mali leptir, oko 350 g
  • slanina - 50 g
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • soja sos - nekoliko kapi po ukusu
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file rasecite nožem i napravite šniclu od njega.

U tiganju, koji možete koristiti i u rerni (metalna drška) ugrejte ulje i ispržite file sa obe strane dok ne bude skoro gotovo. Izvadite ga iz tiganja.

U istu masnoću stavite slaninu, nasečenu na tanke listiće da se dobro isprži i postane hrskava. Izvadite slaninu.

U istom ulju ispržite pečurke, nasečene na listiće. Izvadite i njih.

Luk oljuštite i nasecite na kolutove. Uvaljajte ih u brašno i ispržite kolutove od luka da budu kao čips. Izvadite luk.

Uklonite masnoću iz tiganja i u njega postavite file. Preko njega poređajte luk, slaninu i pečurke.

Začinite sa nekoliko kapi soja sosa i biberom. Odozgo pospite krupno narendanim kačkavaljem i stavite jelo da se zapeče u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: