Ćuftice od tikvica i sira Halumi

24/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Jedinstveni ukus, jedinstvena aroma - ćuftice za prijatelje "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite, očistite i narendajte na krupno. Stavite ih u cediljku iznad posude, posolite ih i promešajte. Pokrijte ih folijom i ostavite ih preko noći da se dobro ocede na sobnoj temperaturi.

Nakon toga, tikvice stavite u posudu, dodajte krupno narendani sir Halumi, usitnjeni mladi luk, mirođiju, nanu, mentu, malo soli i sveže mleveni biber. Dobro promešajte. Dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo i prezle.

Promešajte sve i ako je smesa previše vlažna, dodajte još malo prezli. Smesa treba da bude vlažna, ali i elastična, da ne bude u mrvicama, kako se ćuftice ne bi raspadale tokom prženja.

Kašikom za sladoled ili običnom kašikom stavljajte ćuftice u masnoću da se prže do lepe zlatne boje. Izvadite ih na kuhinjski papir da se ocede od masnoće. Poslužite ih uz mlečni sos.

Probajte da pronađete i iskoristite originalni sir Halumi. Kod prženja, on se istopi i ne primećuje se u ćuftici.
Halumi je tradicionalni sir sa Kipra. Najčešće se pravi od kozjeg ili ovčjeg mleka, ponekad se dodajte kravlje, ali veoma retko. U osnovi je to veoma tvrdi kozji sir.

Kada ga konzumirate bez termičke obrade, ukus mu nije ništa naročito, ali kada ga ugrejete, ispržite ili ispečete, postaje neverovatno ukusan, mekan i sa svojim neponovljivim mirisom i ukusom nećete ga pomešati.

Možete ga pripremati na gril tiganju, peći u rerni ili pržiti u maslinovom ulju. Služi se kao predjelo, ali i uz voće.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti