Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa sirom

Humus sa sirom

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121212
Humus sa sirom
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Ukusan sos koji će obogatiti vaše omiljeno povrće, prepečen hleb, a možete ga jesti i samostalno"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 400 - 500 g, može i kuvana
  • maslinovo ulje - 100 ml ili majonez
  • sir - 100 g
  • limun - 1 - 2 komada
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • beli luk - 5 čena
  • kumin - 1 prstohvat
  • tahini od susama - 1 kašičica
  • dvopek - 1 pakovanje, za garnir
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvane leblebije potopite u vodu da prenoće, pa ih stavite u blender.

Dodajte maslinovo ulje, sve začine, mrvljeni sir i beli luk.

Limun iscedite, ako volite kiselije, stavite još jedan limun.

Sve ispasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako je mnogo gusta, možede dodati 50 ml vode.

Poslužite u činiji i sa strane poređajte dvopek.

Masline stavite kao dekoraciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: