Punjene tikvice sa smeđim pirinčem i povrćem

24/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Očaravajuće iskušenje kome nećete odoleti "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, okrugle
  • paradajz - 1 komad
  • smeđi pirinač - 120 g, integralni
  • bujon - 550 ml, od povrća ili voda
  • beli luk - 1 čen
  • balzamiko sirće - 1 kašičica
  • mirođija - 2 kašike, iseckana
  • biber - po želji
  • so - po želji
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • skamorca - 150 g ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Sat vremena pre spremanja potopite smeđi pirinač. Ocedite ga i spremite ga tako što ga stavite u bujon da se kuva (400 - 440 ml od ukupne količine, tako da imate i malo za pečenje) ili u vodu, a odnos pirinča i tečnosti treba da bude 1:4 i da se kuva oko 40 minuta. Smeđi pirinač bud tvrđi kada je gotov.

Operite i isecite gornje delove tikvica. Kašičicom izdubite unutrašnjost, pa je sitno iseckajte. Paradajz iseckajte na sitne kockice, a čen belog luka veoma sitno.

U posudi pomešajte unutrašnjost tikvica, dodajte iseckan paradajz, beli luk i smeđi pirinač. Dodajte i skamorca sir iseckan na kockice ili kačkavalj. Pomešajte sa balzamiko sirćetom i seckanom mirođijom. Posolite ako je neophono.

Tikvice napunite nadevom i poklopite isečenim poklopcima. U odgovarajuću tepsiju, premazanu maslinovim uljem, isipajte preostali nadev i preko poređajte punjene tikvice. U posudu sipajte i preostali bujon od povrća.

Ispecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 . 50 minuta, pa na kraju pečenja sklonite poklopce tikvicama i stavite male komade skamorca sira ili kačkavalja i pecite još 10 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija