Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjetina sa svežim šumskim vrganjima

Svinjetina sa svežim šumskim vrganjima

ZoriZori
Guru
7272345k206
Svinjetina sa svežim šumskim vrganjima
Fotografije: Zori
1 / 2
24/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Mirisne pečurke i sočna svinjetina - uživajte u najboljem iz bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.5 kg (vrat)
  • vrganj - 4 - 5 krupnijih, šumskih, sveže ubranih
  • bujon od pečuraka - 1 kockica
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 50 ml
  • slanina - 100 g
  • vegeta - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ulje - za kuvanje
  • peršun - 1/2 veze
  • lovorov list - nekoliko
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže šumske vrganje isecite na kockice i blanširajte na nekoliko minuta u vreloj posoljenoj vodi (oko 3 šolje vode) u koju ste stavili 2-3 lovorova lista. Rešetkstom kašikom izvadite pečurke i sačuvajte vodu. U njoj rastvorite 1 kockicu bujona od pečuraka i ostavite sa strane.

Svinjsko meso isecite na kockice, prebacite u tiganj sa ugrejanim uljem i stavite dva čena, isečena na dva dela da puste miris.

Dodajte slaninu, iseckanu na kockice i pržite dok meso ne dobije lepu boju. Dodajte vino, biber, vegetu i majčinu dušicu i dinstajte još nekoliko minuta.

Prebacite sastojke iz tiganja u namazan pleh, dodajt i pečurke i prelijte bujonom od pečurka, koliko da prekrije meso. Promešajte, pokrijte pleh alumijumskom folijom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta. Skinite foliju, ponovo promešajte i vratite u rernu na još 30 minuta.

Gotovo jelo pospite obilno iseckanim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: