Pogača sa svežim mlekom i semenom maka

24/07/2017
"Niko nije veći od hleba i ništa nije ukusnije od ove mekane i aromatične pogače sa svežim mlekom "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseva i u njega se dodaje so, kiselo mlkeo, jaja (2 komada, prethodno umućena, žiumance trećeg jajeta se ostavlja za premazivanje), sirće i ulje.

Kvasac se rastvara u toplom mleku zajedno sa solju i šećerom. Dodajemo u brašno i mesimo meko testo.

Ostavljamo testo da nadođe 30-40 minuta na toplom. Razvijemo i pravimo oblike po izboru.

Poređanu pogaču stavljamo preko papira za pečenje i ostavljamo da još malo nadođe na toplom.

Namaže se umućenim žumancem trećeg jajeta i posipa susamom i semenom maka i peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta.

Gotova pogača se uvija u krpu i pstavlja da odstoji oko 1 sat.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija