Pečene enčilade sa telećim mlevenim mesom i čorizom

25/07/2017
"Uvek smo raspoloženi za meksičku kuhinju i hladno pivo, uvek "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • čorizo - 200 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • kumin - 2 kašičice, mleven
  • origano - suv, 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • pardajz - 2 konzerve od 400 g, iseckan na kockice
  • pasulj - 1 konzerva 400 g
  • tortilje - 6 velikih
  • čedar - 100 g, rendan
  • mocarela - 120 g, rendana
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temeperaturi. Nasecite čorizo na male komade i propržite u ulju oko 2 minuta. Smanjite temperaturu i doadajte sitno iseckan luk i beli luk. Dinstajte još oko 3 minuta.

Dodajte mleveno meso, alevu papriku, kumin, origano i so. Dinsajte tako sto mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne rastvori na male komadiće i ne promeni boju (oko 15 minuta).

Dodajte jednu kašiku paradajz pirea i jednu konzervi paradajza na kockice. Kuvajte oko 10 minuta. Dodajte pasulj i lepo promešajte da se ravnomerno pomešaju. Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Napunite tortilje smesom od pasulja i mlevenog mesa, uvijte u rolat i stavite u pleh za pečenje. Pomešajte prostali pire sa paradajzom na kockice iz druge konzerve.

Pospite preko tortilja. Pospite rendanom mocarelom i čedar sirom. Pecite u rerni na srednjem novou oko 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija