Hrskav pečeni krompir sa belim lukom

25/07/2017
"Niste skoro jeli ukusniji krompir, časna reč "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 991
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i opere. Dobro se osuši i iseče na tanke ivice. Sveži začini se sitno isekaju.

Beli luk se izgnječi ili isecka. Na dno najlon kese se sipaju svi začini, beli luk i ulje. Dodaju se iseckan krompir.

Otvor kese se dobro uhvati prstima, da se ne prospu začini i kesa se meša energično 2-3 miniuta, dok se sav krompir ne pokrije dobro začinima.

U plitak pleh, obložen papriom za pečenje se ređa krompir, da se ne preklapaju i ne budu jedan preko drugog.

Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta dok ne dobiju zapečen izgled.

Kad se izvade iz rerne se posole.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija