Orijentalni ćevapi sa bulgurom

26/07/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ćevapi sa dahom orijentalnog iskušenja - garnirajte ih sa omiljenom salatom i uživajte u svakom zalogaju "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano150
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g, teletina
  • bulgur - 100 g, fin
  • luk - 1/2 manje glavice (oko 30 g)
  • jaja - 1 komad
  • bademi - 2 kašike, mleveni
  • biber - po želji
  • kumin - 2 kašičice ili po želji
  • cimet - po želji
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • peršun - 2 kašike, sitno iseckan
  • maslinovo ulje - oko 200 ml, za prskanje pri pečenju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Bulgur potopite u vruću vodu oko 30 minuta, da nabubri. Dobro ga ocedite, ako nije upiso svu tečnost, pa ga onda pomešajte sa mlevenim mesom.

2. Dodajte jaje, mlevene bademe i luk koji ste veoma sitno isekali ( a možete ga i narendati).

3. Dodajte so, začine i iseckan peršun. Dobro promešajte, pa pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižiderda odstoji 2 sata.

4. Napravite ćevape, tako što prvo napravite lopticu, pa zatim dlanovima valjate dok ne dobijete izduženi oblik. Od svih sastojaka dobijate 7 ćevapa.

5. U tepsiju obloženu papirom za pečenje ili samo malo nauljanoj poređajte ćevape. Preko ih poprskajte maslinovim uljem i pecite na 190 stepeni dok ne porumene. Gotovi su za 15 minuta, mada je svaka rerna različita, pa je dobro da pazite na njih.

6. Poslužite ćevape sa garnirom od svežih krastavaca, koji odlično upotpunjuju ukus ćevapa. Možete ih kombinovati i sa vašim omiljenim sosom.

Uživajte!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija