Teksaški čokoladni kolač sa prelivom

26/07/2017
"Nosimo ga čak iz Teksasa, zato što i tamo vole ukusne kolače "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano725
  • Pregledi tokom meseca91
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • smesa za kolač - 500 g gotova, čokoladna
  • jogurt - 235 g ili mleko sa niskim sadržajem masti
  • maslac - 70 g, rastopljen
  • jaja - 2 komada, prethodno malo umućena
  • esencija vanile - 1 kašičia
  • za čokoladnu glazuru
  • sveže mleko - 6 supenih kašika
  • kakao - 4 supene kašike
  • maslac - 115 g, mekan
  • šećer u prahu - 455 g
  • esencija vanile - 1 kašičica
  • orasi - 115 g, pečeni
* merne jedinice

Način pripreme

Prvih pet sastojaka se zajedno umute uz pomoć miksera, dok se ne dobije homogena smesa - oko 2 minuta.

Gotova smesa se prebacuje u namazan i brašnom posut pleh prečnika 33x22x5 i peče se oko 15-20 minuta na 180 stepeni. Gotov kolač se proverava čačkalicom za zube - ako je gotov, kad se izvati nema testa i mrvica.

Za glazuru koja se pripema za vreme pečenja, u šerpu sa duplim dnom se pomešaju mleko i kakao, zagreva se na umerenoj vatri. Dodaje se maslac i kad se rastopi - šećer u prahu i vanila. Meša se dok se ne dobije gladak krem. U krem se dodaju pečeni orasi.

Gotov kolač se vadi iz rerne i odamh se maže glazurom.

Gotov teksaški čokoladni kolač se servira potpuno hladan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija