Kiš od kačkavalja

26/07/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155523
"Napravite više mesta, jer sigurno nećete pojesti samo jednu porciju ovog kiša "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano386
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • pavlaka - 250 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • so
  • beli biber
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • kačkavalj - 70 g, od ovčjeg mleka
  • kačkavalj - 40 g, kravlji
  • za koricu od testa
  • brašno - 230 g
  • maslac - 130 g
  • voda - 300 ml, hladna
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo naravite koricu. U maloj činiji pomešajte so i vodu. Brašno i ulje pomešajte u drugoj većoj posudi dok ne dobijete smesu sa grudvicama. Dodajte vodu. Zamesite testo i rasporedite ga po dnu i zidovima kalupa za kiš ili tepsije. Od testa ispecite koricu - oko 20 cm.

Zatim zagrejte rernu na 190 stepeni. Umutite jaje u činiji. Dodajte mleko i pavlaku, pa posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić.

Dodajte 2 vrste rendanog kačkavalja. Isipajte nadev preko korice. Pecite 40 minuta. Poslužite toplo ili hladno.

Ako želite, kiš možete napraviti u manjim kalupima, a takođe da dodate i druge nadeve, na primer: pečurke, šunku, škampe, itd.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija