Preliv od nara

27/07/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Čarobni sastojak koji daje jedinstveni ukus svakom mesu "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • nar - 7 - 8 komada, sok ili oko 1.2 l
  • med - oko 1 šolja
  • limun - 1/2 limuna, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Sve pomešajte i stavite na jaku vatru, dok ne proključa. Smanjite temperaturu ringle, tako da se smesa polako krčka i redukuje oko 1 h i 15 minuta.

U zavinosti od željene gustine, možete duže kuvati ili skloniti sa vatre malo ranije. Ja sam dobila gustinu tečnog meda. Ovaj preliv možete koristiti umesto sirćeta za salate, za glazuru kod raznih vrsta mesa - pačetinu, teletinu, svinjetinu, piletinu, ribu, itd.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija