Voćna torta sa kruškama

27/07/2017
"Ovo ukusno jelo smo pripremili za manje od pola sata i gosti su se raspametili - ispadne neverovatno ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano393
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 285 g
  • puding - 1 kesica od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šolja + 1 šolja za kafu šećera
  • kruške - 700 g
  • malac - 60 g
  • rum - 2 - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite kruške na tanke kriške. Karamelizuje se 1 kafena šoljica šećera, 60 g maslaca i dodaje se rum.

Priprema se puding po uputstvu na pakovanju.

Lisnato testo se razvlači u posudi u kojoj će se peći, na dno se stavlja papir za pečenje.

Krajevi se podižu malo po ivicama posude. Preko testa se sipa gotov puding.

Odozgo se poređaju karamelizovane kruške i prelivaju preostalim karamelom. Peče se u ugrejanoj rerni oko 20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija