Zapečeno jelo sa peršunom, mlevenim mesom i krompirom

28/07/2017
"Jedno sočnije i aromatično zapečeno jelo - svima će se dopasti "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano581
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo sodu u kiselom mleku. Za to vreme iseckamo peršun - što sitnije. U duboku posudu stavljamo mleveno meso, jaja, prezle i kiselo mleko sa sodom. Dobro promešamo sve sastojke.

Oljuštimo i operemo krompir, isečemo ga na kolutove. Luk oljuštimo i sitno isečemo. Pleh, u kome ćemo peći, ja sam koristila vatrostalnu činiju, namažemo uljem.

Počinjemo da ređamo, odozgo stavljamo podlogu o krompira, krompir treba da poređamo, posolimo ga.

Odozgo stavljamo luk, a preko smesu od mlevenog mesa i peršuna. Dodajemo vodu, do otprilike pola pleha, i stavljamo da se peče.

Ako koristite vatrostalnu činije rerna treba da bude hladna, kad je stavljate, inače će staklo pući. Stavljamo pleh i uključujemo rernu na 170-180 stepeni.

Pečemo oko 15-20 minutta, kad prođe, prelivamo pavlakom za kuvanje i ostavljamo da se ispeče.

Za to vreme pravimo preliv. Umutimo jaja i kiselo mleko, dodajemo sodu i 2 supene kašike brašna. Dobro umutimo. Kad gratin bude gotov prelivamo i pečemo još 8-10 minuta, dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija