Okrenut kolač s kruškama i čokoladnim mrvicama

29/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Za neka savršena slatka iskušenja potrebno vam je toliko malo sastojaka, a za uzvrat dobijate toliko mnogo ukusa"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • kristal šećer - 100 g
  • maslac - 100 g
  • brašno - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • čokoladne мржице - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite kruške na kriške.

U veliku posudu stavite omekšali maslac, braon i kristal šećer. Umutite mikserom u vazdušast krem.

Dodajte jaja jedno po jedno, pazite da se ne premuti smesa i postane zrnasta, zato sačekajte da se jaja dobro upiju u krem od maslaca, pre nego što stavite sledeće.

Pomešajte brašno, vanilu i prašak za pecivo. Prosejte ih.

Dodajte u porcijama u smesu od jaja i maslaca, mešajuči kašikom. Ulijte sveže mleko i homogenizujte dobro sve sastojke.

Postavite hartijom za pečenje posudu za pečenje (22 cm) sa kalupom koji se skida. Sipajte smesu. Ona je polu tečna, ali na početku pečenja se zgušnjava i kolač dobija veoma sočnu konzistenciju.

Pospite čokoladnim kapljicama i poređajte po vašem ukusu kruške.

Ispecite kolač na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni oko 50 minuta. Proverite drvenim šišem da li je gotovo.

Izvadite ispečen kolač, sačekajte 10 minuta, oslobodite od kalupa i okrenite pažljivo na odgovarajući tanjir.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija