Uvijena pogača na trake sa sirom i čiom

29/07/2017
"Vaša baba možda nije kuvala s čiom, ali mi to radimo i ispalo nam je sjajno "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano150
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 komad, suvi
  • sveže mleko - 1 šolja
  • čia - 1 kašika
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • voda - 50 ml, za kvasac
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanceta
  • brašno - oko 700 g
  • sir - 150 g
  • semenke - za posipanje
  • ulje - za mazanje
  • maslac - 1 kaška
* merne jedinice

Način pripreme

U šolju s vodom sipamo suvi kvasac saa šećerom, promeša se i ostavi da naraste 10-15 minuta.

Proseje se brašno u posudu, u sredini se formira udubljenje, sipamo sveže mleko, ulje, jaja bez jednog žumanceta, u kiselom mleko se promešaju čia semenke i sipamo u udubljenje, dodaje se so i narasli kvasac.

Promeša se viljuškom dok je moguće. Pospemo brašno na radnu površinu i sipamo testo, mesimo dok se ne dobije meko testo.

Namažemo kesu uljem i unutra stavimo testo, ostavlja se u frižideru da naraste 2-3 sata. Izvadi se, premesi se blago i podeli na tri lopte. Svaka se razvije u pravougaonu koru, namaže se uljem i posipamo sirom.

Tako se naređaju tri kore jedna na drugu i isečemo na 4 trake. Svaka traka se uvrće i uvija u oblik puža u posudu za pečenje. Ostavlja se 20 minuta da odstoji testo, namaže se umućenim žumancem s 1 kašikom ulja i pospe semenkama.

Pečemo u umereno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadi se, namažemo maslacem i pokrijemo čistom krpom. Serviramo s kiselim melkom!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija