Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice od patidžana sa ovčijim sirom

Korpice od patidžana sa ovčijim sirom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Korpice od patidžana sa ovčijim sirom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 2
29/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Super efektne i super ukusne - jedno predjelo koje će sigurno naterati vaše goste da uzvikuju od divljenja"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • sir - 150 g, ovčiji
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan je dobro da bude mlad i od duže vrste koji skoro nema semenke.

Isecite patlidžane na šajbne, debele 3 cm i izdubite ih pažljivo, ostavljajući malo dno, tako da dobijete korpice.

Prelijte ih hladnom vodom i ostavite izvesno vreme u posoljenoj vodi. Izvadite iz vode i ocedite.

Propržite patlidžane u keramičkom tiganju u malo ulja, okrećete s obe strane.

Izvadite patlidžane na kuhinjski ubrus i ostavite da se ocedi suvišno ulje.

Isecite na sitno crveni paradajz i pomešajte sa izmrvljenim sirom. Dodajte iseckan mladi luk i peršun.

Napunite korpice ovim nadevom i napravite drške od peršuna. Garnirajte sa čeri paradajzom, a može i sa kriškama dinstanih pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: