Pečena jaretina s nanom

29/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Za specijalne momente sa ljudima dragim našem srcu - krhka pečena jaretina s nanom "
Priprema20 min.
Kuvanje190 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 8 - 10 porcija
  • nana - 30 strukova
  • aleva paprika
  • biber
  • kari - 1 - 2 kašike
  • so
  • ulje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo jareće meso na porcije i očistimo od suvišne masnoće, raspodelimo ih u podmazanu posudu za pečenje. Posipamo soolju, alevom paprikom, karijem i mlevenim biberom.

Lepo i ravnomerno utrljamo začine u meso. Poređamo strukove nane cele oko mesa i ostavimo da odstoji tako oko sat.

Posle nalivamo vodu, toliko da pokrije dno posude s dva prsta, i pokrivamo aluminijumskom folijom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni s ventilatorom tri sata. Onda otkrivamo na desetak minuta da se zapeče meso i sreviramo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija