Domaće njoke od krompira sa paradajzom i parmezanom

31/07/2017
"Nema ništa ukusnije od domaćih njoka, probajte i uverićete se da smo u pravu "
Priprema90 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno150 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite na kockice. Skuvajte u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Krompir treba da omekša, ali da se ne prekuva.

Ocedite i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, izgnječite ga. Pomešajte sa maslacem, brašnom i žumancima i začinite solju i biberom. Dobro promešajte i oblikujte testo.

Testo ne treba da bude previše lepljivo. Oblikujte male loptice i viljuškom lako pritisnite da se oblikuje gnezdo. Stavite šerpu sa posoljenom vodom da provri.

Stavite njoke u vrelu vodu dok ne isplivaju na površinu. Izvadite rešetkastom kašikom i stavite u pelh.

U međuvremenu ugrejte kockicu maslaca u tiganju i kratko propržite njoke.

Pripremite paradajz sos, tako što izdinstate luk i beli luk na kratko u maslinovom ulju. Dodajte iseckani paradajz iz kutije.

Ostaite sos da se krčka na tihoj vatro dok se ne zgusne. Začinite solju, biberom, šećerom i bosiljkom. Njoke servirajte sa sosom i posute parmezanom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija