Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili s paradajz sosom i začinima

Fusili s paradajz sosom i začinima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Fusili s paradajz sosom i začinima
Fotografije: marcheva14
1 / 2
31/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sjajan predlog za sve ljubitelje italijanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • fusili testenina - 300 g
  • paradajz - 2 komada, iz konzerve u kockicama sa dobrom slatkim gustim paradajz sosom
  • voda - pola šolje
  • maslinovo ulje - četvrtina šolje
  • bosiljak - pola vezice
  • origano - 2 kašičice
  • beli luk - 2 komada, pasirani veliki čenovi
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica, sveže mleven
  • paradajz - 1 veliki komad
  • parmezan - za posipanje porcija
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200-220 stepeni; Posuda - vatrostalna - oko 30/20 cm.

U većoj posudi se pomeša konzervirani paradajz, voda, maslinovo ulje, usitnjen bosiljak, origano, pasiran beli luk ili iseckan na veoma sitno, so, biber i dodaju se fusuli. Promeša se.

Cela smesa se sipa u posudu za pečenje i zagladi se. Odozgo se gusto poređaju tanko isečeni krugovi svežeg paradajza. Peče se na 220 stepeni oko 30-40 minuta.

Nakon što su fusuli gotovi, pri serviranju svaka porcija se obilno pospe narendanim parmezanom ili se ostavi u posudici na stolu i kašikom svako dodaje po svom ukusu.

Izvor: Italijanska kuhinja

Beleška: Fusili se ne kuvaju prethodno! >

Izuzetan recept za one koji vole brza, posna i ukusna italijanska jela. Još pri pripremu ovog recepta počinje da se rasprostire prelepa aroma. Veoma ga preporučujemo, ali zaista posut parmezanom. Sebi sam dodala i feferonče za jači ukus, ali s njim ne preterujte, jer je veoma ljut začin.

Pozvala sam danas četiri prijateljice na jedan matine i ostale su prijatno iznenađene. Dodala sam i čašu lepog crvenog italijanskog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: