Pileći zalogajčići sa pirinčanim brašnom i susamom

30/07/2017
"Tajna najhrskavijih zalogajčića je otkrivena, za detalje i uputstva pročitajte recept "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, šnicle od buta
  • kari - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so
  • susam - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 - 2 prstohvata, sušene
  • pirinčano brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • peršun - svež
  • pirinčano brašno - da se uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće meso i isečemo na zalogaje. Kuvamo u posoljenoj vodi 15 minuta. Vadimo iz bujona i dobro ocedimo. Oceđene pileće zalogaje posipamo karijem, biberom, suvim belim lukom i solju po ukusu. Dobro promešamo da se začini rasporede.

U posebnoj posudi pomešamo po tri supene kašike susama i pirinčanog brašna. Svaki pileći zalogaj uvaljamo u smesu. Ostavljamo ih na danjiru, posutom pirinčanim brašnom. U posebnoj posudi umutimo jaje.

Pieće zalogaje uvaljamo u jaje i posle u pirinčano brašno. Tako ispohovane ostavljamo 5-10 minuta i onda pržimo u ulju. Vadimo rešetkastom kašikom iz masti i stavljamo na rešetku.

Mnogo su ukusni sa mlečnim sosom sa belim lukom. Zalogajćići su veoma hrskavi, nisu masni iako su prženi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija