Paprikaš od graška sa telećim mesom na carski način

30/07/2017
"Sočni paprikaš s graškom i teletinom koji vas neće ostaviti gladnim "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano598
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ukusni paprikaš prvo pripremam povrće. Trećinu luka, šargarepe i papriku isečem na sitne kockice.

Ostatak povrća isečem na krupnije parčiće, da bi bilo šareno u tanjiru. Paradajz izrendam na renda, ako nije sterilisan.

Čenove belog luka ljuštim i zasecam krst na jednom kraju.

Meso isečem na parčiće i dinstam zajedno s lukom u masnoći i malo bujona.

Kada luk omekša, prodinstam papriku, šargarepe, dodajući i čenove belog luka i alevu papriku.

Paradajz pire i paradajz dodajemo nakon što se povrće izdinstalo.

Sklonimo beli luk, jelo je upilo njegovu aromu i dolivamo paprikaš vrelim telećim bujonom.

Posuda se poklopi i meso se kuva dok napola ne omekne, nakon čega se dodaje grašak, posolimo, ako je neophodno dolivamo još bujona.

Toplotna obrada jela se nastavlja na tihoj vatri. Kada meso omekša potpuno, dodajemo brašno, razmućeno s malo hladne vode ili bujona i uz kontinuirano mešanje ostavljamo na ringli još pet minuta.

Na kraju dodajemo maslac i sitno iseckan peršun.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija