Piletina sa bobom, pirinčem i belim lukom

31/07/2017
"Izabrano iz bakine kuhinje - krta piletina sa bobom, pirinčem i belim lukom "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg (može samo bataci)
  • bob - 600 g
  • maldi luk - 2 struka
  • beli luk - 10 glavica, mladi
  • pirinač - 1 šolja
  • nana - 4 - 5 struka
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo blanširajte bob u slanoj vodi, neka vri nekoliko minuta, ocedite i ostavite sa strane.

Iseckajte luk u izdinstajte sa porcijama pilećeg mesa ili bataka, nakon toga dodajte alevu papriku i vodu.

Ostavite da vri oko 30 minuta - zavisi da li je meso kuvano, probajte i procenite.

Dodajte glavice belog luka i bob, posolite i ostavite da se krčka, operite pirinač i dodajte u jelo.

Pre nego što pirinač bude sasvim gotov, pospite sitno iseckanom nanom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija