Kadaif sa pavlakom i jagodama

31/07/2017
"Turski specijalitet, koji smo ukrasili šlagom i jagodama za savršen ukus!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 500 g, polufabrikat
  • šećer - 2 šolje
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • jagode - 200 g
  • menta - za ukras
  • vanila - 1 komad
  • limun - kora od 1 limuna, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kadaif u odgovarajući tanjir. Napravite sirup od šećera i 2 šolje vode. Ostavite da se malo zgusne.

Dodajte vanilu, koru limuna i masalc. Ostavite da se malo ohladi i prelijte kadaif.

Kad se ohladi, ukrasite umućenom pavlakom, komadićima jagode i listovima mente.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti