Jedinstveni patlidžani lepeze

31/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2200
"Patlidžani su izuzetno ukusno, hranljivo i zdravo povrće. Zato smo vam pripremili ovaj neverovatni recept "
Priprema40 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno120 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 834
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za tri srednje velika patlidžana. Operite i isecite patlidžane po dužini, dok u gornjem delu kod drške ostavite ceo.

Posolite ih i ostavite sa strane 30 minuta da se ocede od gorčine.

Isperite ih hladnom vodom i osušite.

Isecite paradajz na tanke kolutiće, sir na kvadrate, ne mnogo debele parčiće, a beli luk - na kolutiće.

Stavite u posudu za pečenje papir za pečenje i poređajte patlidžane, rastvorite ih blago da dobiju formu lepeze i u svaki razrez stavite po parče dimljene slanine, paradajza, belog luka i sira.

Tako nastavimo s tri patlidžana. Posolite, ako smatrate neophodnim, kanite na svaki po malo maslinovog ulja i pospite majčinom dušicom.

Pokrijte posudu za pečenje aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni sat vremena, nakon čega sklonite foliju, smanjite na 180 stepeni i zapecite još 10 minuta.

Kačkavalj i sir čedar isecite na tanke parčiće, izvadite iz rerne posudu, stavite čedar u svaki otvoren prorez, a odozgo preko patlidžana stavite parčiće kačkavalja.

Stavite opet u rernu i pecite dok se ne istope sirevi. Sir čedar je opcija, možete da ga ne stavite, u ovom slučaju sam koristila čedar tost, od sireva za sendviče, ali za bolji rezultat koristite kvalitetniji.

Patlidžani se skuvaju savršeno, ali ako više volite, možete prethodno da ih ispržite, pre nego što ih poređate u posudu za pečenje. U tom slučaju obavezno ih ocedite od masnoće, jer upijaju izuzetno mnogo masnoće i postaju mnogo teški.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija