Klasična baklava s orasima

31/07/2017
"Baklava je baklava, a od svih varijanti naše srce će ipak izabrati klasičnu jer je najukusnija "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano501
  • Pregledi tokom meseca489
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 400 g, gotove
  • orasi - 1 šolja
  • ulje - 150 ml
  • za sirup
  • voda - 800 ml
  • šećer - 500 g
  • vanila - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo orahe. Namažemo dno posude za pečnje masnoćom i stavljamo 1 koru, nakon toga je naprskamo s malo ulja i stavljamo drugu koru, tako ređamo dok ne dođemo do pola kora.

Po sredini rasporedimo ravnomerno mlevene orahe sa malo ulja. Nastavljamo da ređamo kore jedna na drugu sa masnoćom između njih.

Pečemo u slaboj rerni - 150 stepeni, dok ne porumeni. Nakon toga izvadimo posudu i ostavimo je da se ohladi. Nakon toga pripremamo sirup.

U šerpu sipamo vodu, šećer i tri paketića vanile. Promešamo ih i stavimo na ringlu. Voda treba da provri.

Nakon toga ringla se isključuje i sirup se ostavlja 2-3 minuta da se smiri. Preliva se već hladna baklava. Ostavlja se da odstoji 24 sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija