Jelo s pečenim tikvicama i rikota sirom

01/08/2017
"Raskošno, sveže i toliko aromatično, da mu apsolutno niko neće odoleti "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Operite i oljuštite tikvice na trake. Isecite ih po sredini i nakon toga na polovine širine 2 mm. Stavite ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, pospite biberom, solju i maslinovim uljem i pecite dok ne omekšaju. Izvadite ih u tanjir.

Na isti način ispecite i ostale parčiće. Krompir operite, oljuštite i isecite na kocke. Blanširajte 7 minuta u posoljenoj kipućoj vodi. Procedite ih i ostavite sa strane da se ohlade.
Smanjite rernu na 200 stepeni.

U posudi umutite jaja zajedno sa rikota sirom. Dodajte začine i sitno iseckan mladi luk i beli luk. Narendajte kačkavalj i promešajte dobro.

Zagrejte tiganj i stavite u njega paradajz sos sa maslinovim uljem. Dodajte izgnječen beli luk, biber, so i ostale začine. Stavite sos da provri i ostavite da se blago smiri 5 minuta.

Pripremite kaserolu. Na dno poređajte red tikvica, krompir, smesu od jaja. Odozgo rasporedite trećinu paradajz sosa. Nakon toga red smese jaja s rikotom. Ponovo red tikvica, krompira, paradajz sosa i jajčane smese, ponovo red tikvica i završite smesom od jaja. Narendajte malo kačkavalja i zapecite jelo oko 30 minuta dok ne bude gotovo. Treba da dobije prijatnu zlatastu koricu.

Jelo dokorišem lentama od zapečenih tikvica.

Kao garnirung dodajem lente od krastavca (isečene pomoću ljuštilice) u koje stavljam humus. Pripremam ga tako što mešam sastojke (osim jaja) i podelim smesu u dve porcije. U jednu dodajem žumance od jaja, a u drugu - belance.

Srećno i nek vam je slatko.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija