Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćevap»Kebap od ćurećeg mesa sa pirinčem

Kebap od ćurećeg mesa sa pirinčem

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211343k117
Kebap od ćurećeg mesa sa pirinčem
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
01/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Sveža ideja za vašu trpezu - efektan kebap koji zaslužuje mega lajk"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - od buta
  • pešun - 5 strukova
  • mladi luk - 3 struka
  • so
  • biber
  • maslac - 50 g
  • maslac - 20 g, za pirinač
  • maslinovo ulje - 1 kašika, za pirinač
  • paradajz - 1 konzerva
  • pirinač - 120 g, skuvan
  • aleva papirka
  • šećer - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • majčina dušica - 2 struka
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 3 komada
  • celer - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • bujon - 1 litar, domaći pileći
  • za dekoraciju
  • mirođija - struk
  • peršun - struk
  • mladi luk - perca
  • zelena salata - 1 list
  • masline - zelene i crne
  • jaje - skuvano
  • krastavci
  • paprika - 1 crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti od masnoća i iseče na kocke.

Povrće (šargarepa, luk i celer) se opere, očisti i iseče na sitne kockice.

Meso dinstamo u 100 ml bujona u odgovarajućoj posudi, i začinimo samo biberom. Dodajemo i malo belog luka.

Kada se to prodinsta, dodaje se i povrće. Promešamo dobro i dodajemo nekoliko parčića maslaca.

Slede sveži i aromatični začini - majčina dušica, čubar i peršun. Posolimo. Dodajemo paradaju iz konzerve plus prstohvat šećera.

Kad provri paradajz, izlivamo ostatak bujona, tako da se prekrije meso i povrće. Ostavljamo jelo da se krčka na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

U tiganj s malo maslaca i maslinovog ulja stavljamo prethodno skuvan pirinač.

Serviramo jelo garnirano sa skuvanim pirinčem. Aranžiramo sa svežim povrćem i zelenim začinima.

Spoljašnji izgled serviranih jela igra važnu ulogu prilikom prvog prijema kod deteta.

Da se potrudimo da još od najranijeg detinjstva obrazujemo kod deteta ukus hrane koja će biti raznovrsna i zdrava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: