Suši od povrća sa tikvicama

01/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Šta podrazumevaju japanci pod pravljenjem sušija? Evo, savršen suši od povrća, koji će vam zaista zavrteti pamet "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu u šerpi i kad provri dodajte začine i pirinač.

Prethodno dobro operite pirinač dok se ne otkloni skrob. Ostavite da vri na tihoj vatri pod poklopcem dok se voda ne smanji na pola. Nakon toga promešajte, isključite ringlu i ostavite pod poklopcem da pirinač upije ostalu količinu vode. Treba da ostane pomalo čvrst i lepljiv, sa slatko-kiselim ukusom.

Za tikvice pripremite dve šerpe - jednu s vrelom posoljenom vodom, a drugu - s ledenom. Isecite tikvice veoma oštrim nožem na trake tanke poput papira i spustite ih u vrelu vodu, ne duže od dva minuta.

Izvadite i prebacite u ledenu vodu na nekoliko minuta i nakon toga ocedite.

Narendajte deo šargarepe, a sredinu isecite na štapiće. Kašikom stavite deo pirinča na tračicu od tikvice i rasporedite ravnomerno na slojeve srednje debljine, odozgo štapić šargarepe, tako da se vidi s obe strane i uvijte u čvrstu rolnicu.

Ostavite jedan kraj tikvice bez nadeva, da biste bolje uvili. Isecite dobijenu rolnicu na dva dela i poređajte ispravljene u tanjir desetak rolnica ove vrste.

Preostalom pirinču dodajte grašak i kukuruz, promešajte i sa ovim nadevom napravite još rolnica na isti način. Na isti način možete da pripremite suši s krastavcem ili ribom, prema vašem ukusu. Ukrasite narendanom šargarepom i servirajte s tamnim soja sosom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti