Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Suši od povrća sa tikvicama

Suši od povrća sa tikvicama

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
41151497
Suši od povrća sa tikvicama
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
01/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šta podrazumevaju japanci pod pravljenjem sušija? Evo, savršen suši od povrća, koji će vam zaista zavrteti pamet"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, mlade
  • pirinač - 1 šolja, beli biserni
  • voda - 2 i po šolje
  • sirće - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 50 g
  • kukuruz - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu u šerpi i kad provri dodajte začine i pirinač.

Prethodno dobro operite pirinač dok se ne otkloni skrob. Ostavite da vri na tihoj vatri pod poklopcem dok se voda ne smanji na pola. Nakon toga promešajte, isključite ringlu i ostavite pod poklopcem da pirinač upije ostalu količinu vode. Treba da ostane pomalo čvrst i lepljiv, sa slatko-kiselim ukusom.

Za tikvice pripremite dve šerpe - jednu s vrelom posoljenom vodom, a drugu - s ledenom. Isecite tikvice veoma oštrim nožem na trake tanke poput papira i spustite ih u vrelu vodu, ne duže od dva minuta.

Izvadite i prebacite u ledenu vodu na nekoliko minuta i nakon toga ocedite.

Narendajte deo šargarepe, a sredinu isecite na štapiće. Kašikom stavite deo pirinča na tračicu od tikvice i rasporedite ravnomerno na slojeve srednje debljine, odozgo štapić šargarepe, tako da se vidi s obe strane i uvijte u čvrstu rolnicu.

Ostavite jedan kraj tikvice bez nadeva, da biste bolje uvili. Isecite dobijenu rolnicu na dva dela i poređajte ispravljene u tanjir desetak rolnica ove vrste.

Preostalom pirinču dodajte grašak i kukuruz, promešajte i sa ovim nadevom napravite još rolnica na isti način. Na isti način možete da pripremite suši s krastavcem ili ribom, prema vašem ukusu. Ukrasite narendanom šargarepom i servirajte s tamnim soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: