Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pastrmka sa avokadom, pomorandžom i mediteranskim biljem

Pastrmka sa avokadom, pomorandžom i mediteranskim biljem

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pastrmka sa avokadom, pomorandžom i mediteranskim biljem
Fotografije: Zori
1 / 8
01/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pastrmka sa jednistvenim ukusom citrusa i biljnom aromom - ovo jelo zaslužuje najbolje belo vino koje možete da nađete"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, svaki oko 300 g
  • avokado - 1 komad, dobro sazreo
  • beli luk - 2 čena
  • pomorandže - pola komada, isečen na krugove
  • sok od pomorandže - sok od pola pomorandže
  • sok od limuna - sok od pola limuna
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • bilje - po 1 prstohvat origana, ruzmarina, žalfije, bosiljka i majorana (sušeni)
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Avokado dobro operite, odstranite košticu i isecite na šajbne. Po želji ga oljuštite jer njegova kora daje blago borov (blago gorak, sličan pinjolama) ukus jelu. Natopite ga 10-15 minuta u posudi sa sokom od limuna.

Očistite ribe i pospite mediteranskim biljkama, solju i belim biberom po ukusu. Isečen na kriškice beli luk, gurnite u utrobe pastrmki. Prelijte ih iznutra i spolja sokom od pomorandže i ostavite 15-20 minuta da se začine.

Namažite dva lista aluminijumske folije maslinovim uljem sa unutrašnje strane. Stavite po jednu pastrmku, napunite je parčićima pomorandže i avokada, kanite malo soka od limuna i upakujte kao paketiće.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na srednjoj rešetki i s uključenim ventilatorom 25 minuta. Odvijte foliju i pecite još 10 minuta dok korica ne porumeni.

Servirajte s odgovarajućom salatom (zelena salata, paradajz, rotkvice) i garnirajte sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: