Domaći francuski bageti

02/08/2017
"Kraj gotovih hlebova iz prodavnice, probajte ove odlične francuske bagete "
Priprema45 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • voda - 500 ml
  • brašno - oko 930 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 prstohvat
  • kukuruzno brašno - 2 supene kaške
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi se rastvara kvasac sa prstohvatom šećera i delom brašna, treba da se dobije retka kaša, ostavlja se na toplom da nadođe. Za to vreme prosevamo brašno i pomešamo sa solju.

Kad kvasac bude gotov, dodajemo ga u brašno i zamesimo glatko testo. Ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči, ispod tople, vlažne krpme i na toplom mestu.

Kad testo bude gotovo, premesimo ga i podelimo na 4 jednaka dela. Svaki deo obikujemo u debeo fitilj i stavljamo u odgovarajući pleh, obložen papirom za pečenje.

Oštrim nožem se prave prorezi (oko 4-5), malo dijagonalno i na rastojanju od oko 2 cm. Nakon toga se posipa kukuruznim brašnom i ponovo ostavlja da nadođe, kad su skoro pa nadošli, uključujemo rernu na 180 stepeni (ja imam staru rernu, a one su jake, ali kao imate novu na 200 stepeni uključite).

Kad korica porumeni, proverite čačkalicom da li su gotovi i izvadite na rešetku da se ohlade.

Jedan stvarno ukusan hleb.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija