Miš-maš u lisnatom testu

02/08/2017
"Hoćemo li da improvizujemo zajedno, znate li koliko će ispasti ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano833
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • paradajz - 2 konzerve na kockice
  • paprika - oko 1 lg (sveže, neoljuštene, vrsta po izboru)
  • luk - 3 glavice, crnog luka
  • sir - 500 g
  • jaja - 5 komada
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto je miš-maš veoma ukusno, ali ne baš lepo jelo, ovo je kreativna imporvizacija za jedno malo više estetsko serviranje. Priprema se brzo, može se servirati samostalno, sa mlečnim sosom sa belim lukom ili sa svežom salatom po izboru. Odgovara za brzu večeru, kao i za pristojan obrok, koji je uvek pri ruci, za neočekivane goste.

Luk sitno iseckano i sipamo u širok tiganj/šerpu. Dodajemo ulje i stavljamo na srednju temperaturu na ringli, da se luk zaprži.

Za to vreme pripremamo paprike - možete koristiti i pečene, ali ako nemate spremljene, sa svežima je brže. Takođe je pitanje ukusa koje da budu - crvene, zelene, mesnatije ili ne. Uovom slučaju su koršćene sivrija paprike, brzo se seku na krugove i nije potrebno da se čiste (drške se, podrazumeva se, bacaju). Sipamo ih u luk, promešamo i ostavljamo da se dinsta.

Sir se izmrvi u posudi, da bude spreman. U posudu razbijem jaja i dobro umutimo uz pomoć viljuške. Dodajemo u jelo i sve dobro promešamo. Periodično mešamo da se ne zalepe jaja. Sipamo sir, začinimo i promešamo (količina soli zavisi od ukusa sira).

Nakraju dodajemo proceđen paradajz iz konzerve. Ovde ponovo možemo koristitialternativu - sveži paradajz - apošto on treba da se ljiušti i seče, da bi vam bilo lakše, koristite gotov proizvor. Sve dobro pomešamo i s vremena na vreme mešamo. Držimo na kratko na vatri, dok sos malo ne ispari.

Uključimo rernu da se ugreje na 180 stepeni, preko dovoljno široke rande površine, stavljamo papir za pečenje i odozgo stavljamo lisnato testo. Razvijemo u oblik veći od dna pleh u kome ćemo peći ( u ovom slučaju pravougaon). Prenesemo ga zajedno sa paprirom i rukama pritiskamo po dnu i ivicama. Čak i da štrči nema veze, zato što će se saviti kad se stavi nadev.

Miš-maš sa vatre se pažljivo sipa u pleh i poravna odozgo uz pomoć drvenog (ili druga vrsta pribora). Sko je deo testa viši od smese, od se pažljivo uvija ka unutra. Pečemo oko 30-35 minuta - više nego što treba za lisnato testo, ali pošto je nadev mokar i topao, važno je da se ipseče, da ne ostane gnjecavo.

Kad bude gotovo, sačekamo nekoliko minuta da se malo ohladi, pre nego što ga isečemo. Pre servranja posipamo sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti