Punjene tikvice sa pečurkama Vilin prsten

02/08/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Posni veganski čamci, kojima ćete otplivati na talasima uživanja "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 kom.
  • pečurke - 200 - 300 g, Vilin prsten
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 kom.
  • paprika - 1 kom. crvene
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - prstohvat
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oprati i naseći na polovine po dužini. Svaki "čamac" pažljivo izdubiti kašikom.

Luk i šargarepu oljuštiti i sitno naseći. Papriku izdubiti i naseći na kockice.

Uklonjen središnji deo tikvice sitno naseći. Pečurke Vilin prsten oprati i staviti da se kuvaju 10 minuta u posoljenoj vodi.

Na zagrejanom ulju u tiganju upržiti luk, šargarepu i papriku. Kada se uprže 3-4 minuta, dodati središnji deo tikvica i čamavke.

Mešati dok voda ne ispari, pa dodati naseckan peršun i začine. Skloniti sa vatre i kašikom napuniti svaki čamac.

Gotove čamce od tikvica staviti u nauljenu tavu i dodati vodu. Peći na 180 stepeni, u umerenoj rerni, oko 40 minuta.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija