Kiflice sa trešnjama

02/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Božanstven ukus i miris - kiflice, koje morate probati po svaku cenu "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

30 minuta pre korišćenja, izvadite sastojke da odstoje na sobnoj temperaturi. Napraviti testo na sledeći način: rastvoriti kvasac u malo zagrejanog svežeg mleka sa malo šećera, pa posuti sa malo brašna.

Ostaviti testo na oko 15 minuta, dok ne pripremite druge stvari. Ukloniti koštice trešnjama. Brašno prosejati u posudi sa solju, dodati preostali šećer, jaje i maslac.

Dodati kvasac i umesiti meko testo, koje se ne lepi. Po potrebi dodavati brašno. Ostaviti testo da naraste prekriveno krpom, oko 40 minuta, ili dok ne udvostruči svoj obim. Od gotovog testa oformiti 10-12 loptica, u zavisnosti od tave u kojoj će se peći.

Tavu premazati maslacem i naređati loptice. Ssaku lopticu pritisnuti malom čašom ili čime raspolažete, da bi se obrazovala jama.

U otvor staviti nekoliko trešanja. Kiflice posuti šećerom i ostaviti ih da narastu. Nakon što se to desi, premazati ih umućenim jajem.

Od šećera, maslaca i brašna napraviti mrvice. Mrvice posuti preko kiflica. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice oko 25 minuta.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti