Mini trajfl od jagoda sa maskarponeom

08/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Desert, koji će sve ukućane naterati da se nasmeše "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 kom. od vanile
  • liker od jagoda - 5 kašika
  • jagode - 1 šolja naseckanih + 6 - 7 kom. za dekoraciju
  • maskarpone - 1 i 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • za krem
  • sveže mleko - 300 ml
  • vanila - 1 kom. esencije
  • žumance - 4 kom.
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 2 i 1/2 kašike skroba
  • maslac - 20 g
  • za ukras
  • lešnici - 20 g pečenih i mlevenih
  • menta - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Gotovu koru za torte naseći na kockice, preliti sa 2 kašike likera, pa ostaviti da kockice upiju liker i da omekšaju.

Za krem:
U odgovarajuću šerpu sipati mleko, dodati vanilu i zagrejati na tihoj vatri, da provri.

U posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom oko 1 minut, dok se ne dobije svetao vazdušast krem.

Sipati smesu u mleko, skinuto sa vatre i malo ohlađeno. Šerpu vratiti na vatru i zagrejati dok smesa ne provri, uz neprestano mešanje. Naliti i preostali liker i dodati maslac.

Maskarpone umutiti sa šećerom u prahu. Na dno čaše /u mom slučaju/ staviti sloj kockica kore za tortu, sloj jagoda i sloj malo ohlađenog krema.

Ponoviti i čaše prekriti folijom. Ostaviti 2 sata u frižideru da se ohladi.

Pre serviranja ukrasiti jagodama, lešnicima i listovima mente.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija