Keksići sa pirinčanim brašnom i jagodama

08/08/2017
"Sočni keksići, čak i za one koji ne podnose gluten "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 250 g
  • šećer - 180 g
  • maslac - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kašičia
  • kakao - 1 supena kašika
  • jagode - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje se umuti sa šećerom, a nakon toga se dodaje kiselo mleko, uz neprestano mešanje se, lagano, dodaje rastopljeni maslac.

Pomešano brašno, prašak za pecivo, kakao i vanila se takođe dodaju u smesu u sve se muti dok se ne dobije glatka smesa.

U nju se dodaju oprane sveže jagde i sve se promeša.

Rasporedi se u kalupe za mafine. Poželjno je da se koristi metalni pleh za mafine, u svaki se stavlja korpica za mafine.
Mafini se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Kad se ohlade, posipamo ih šećerom u prahu po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija