Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Korneti»Korneti sa kremom od banane

Korneti sa kremom od banane

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
4052877
Korneti sa kremom od banane
Fotografije: Maria Doeva
1 / 3
07/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
25
"Da li neko želi da ga poslužimo našim kornetima dok nisu pojedeni?"

Potrebni sastojci

  • za kornete
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • brašno - oko 500 g
  • za fil
  • sveže mleko - 3 šolje
  • maslac - 70 g
  • šećer - 8 supenih kašika
  • vanila - 1 komd
  • skrob - 5 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • banane - 2 velike
  • ulje - za premazivanje kalupa
  • orasi - mleveni (može i mrvice ili kokosovo brašno)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zamesimo testo za kornete od navedenih sastojaka. Nakon toga razvučemo tanku i dugu koru i običnim nožem sečemo trakice, debljine 4 cm.

U jednoj posudi ugrevamo ulje. Četkom namažemo metalne kalupe za kornete. Počinjemo da uvijamo trakice od testa preko kalupa i gledamo da se malo preklapaju, a na kraju potpuno zatvorimo. Ako želite da su korneti manji, počnite da uvijate dole na samom kornetu, ali teže ćete puniti.

Stavljamo ih u rernu na 200 stepeni, okrećemo ih hvataljkom, da se ispeku ravnomerno. Kad se ohlade vadimo ih iz kalupa.

Za fil prvo umutimo jaja sa šećerom, skrobom i malo svežeg mleka. Preostalo mleko stavljamo da provri i u njega polako dodajemo mlečnu smesu. Krem kuvamo dok se ne zgusne, nakon toga skidamo sa vatre. 5-10 minuta nakon toga dodajemo maslac i ponovo dobro promešamo.

U duboki tanjir stavljamo 2-3 kašike vrele vode i isečemo banane, nakon toga ih izgnječimo viljuškom. Stavljamo pire od banane u topao krem.

Dok je još topao stavljamo ga u aluminijumski poslastičarski šrpic i počinjemo da punimo kornete.

Dok se još nisu ohladili, stavljamo široki deo u kokosovo brašno ili čokoladne mrvice da budu lepši i da se zatvrori otvor. Nakon toga ih ostavljamo u frižideru da odstoje jedan dan, da omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: