Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa svežim malinama

Čizkejk sa svežim malinama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Čizkejk sa svežim malinama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
06/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Rajski ukus sa nežnim mirisom malina"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 pakovanja (oko 300 g), čajni, obični
  • cimet - 1 kašičica
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • krem sir . 3 pakovanje po 125 g
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • jaja - 3 komada (svako treba da bude na sobnoj temperaturi)
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • cimet - nekoliko štapića
  • sos od malina
  • maline - 200 g, sveže
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
  • limun - sok pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo keks, ako je potrebno dodamo još, uz pomoć multipraktika, ako nemate možete staviti keks u kesu i izmrviti uz pomoć oklagije ili čekica za šnicle. Dodajemo cimet i prethodno rastopljeni maslac i dobro pomešamo.

Dobija se testo koje se mrvi, razvlačimo ga pažljivo u okrugli kalup sa otvarajućim ivicama. Da bi bolj odvojilo posle, kalup namažemo rastopljenim maslacem ili stavimo papir za pečenje po dnu. Ako se plašite da je kalup propustljiv, dobra ideja je da ga uvijete aluminijumskom folijom.

Rukama i uz pomoć oblog dela kašike pritisnite smesu od keksa ka dnu kalupa. Po ivicama kalupa napravite mali prag. Kalup stavit ena 10 minuta u zamrživač ili frižider, da se keks stegne.

Mikserom umutimo jaja i krem sir. Kad se smesa homogenizuje, dodajemo šećer i pavlaku i nastavljamo da mutimo.Smesu sipamo preko kore od keksa i pečemo kolač u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta (bez ventilatora). Kad bude gotov, obrazuje se braon korica. Ostavljamo da se ohladi u rerni, zato što ako pečemo previše dugo ili naglo promenimo temperaturu, gornji sloč može pući.

Priprema sosa:

Odvojimo nekoliko malina za ukras. Ostaje sastojke stavljamo na vatru zajedno i ostavljamo da provri. Kad provri odstavljamo sos da se redukuje, konzistencija je kao kod slatkog ili džema. Možemo precediti kroz cediljku. Ostavljamo 10-15 minuta da se stegne.

Kad se čizkejk potpuno ohladi prelivamo ga sosom i ostavljamo da se stegne nekoliko sati u frižideru, najbolje na jednu noć. Pre serviranja skidamo ivice kalupa i ukrapavamo svežim malinama, rendanom čokoladom i štapićima cimeta itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: