Kolač sa svežim malinama i prelivom od meda

03/08/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Miris ovog neodoljivog slatkiša nas tera da sanjarimo "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 150 g
  • krem sir - 4 kašike sirnog namaza Philadelphia
  • brašno - 150 g i 30 g za maline
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • bademi - 50 g krupno mlevenih
  • maslac - 110 g
  • maline - 250 g
  • za preliv
  • slatka pavlaka - 200 ml tečne
  • med - 100 g
  • šećer - 100 g
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi sjediniti jaja, šećer i krem sir. Mutiti 5 minuta mikserom.

U drugoj posudi sjediniti brašno, prašak za pecivo i mlevene bademe. Dodati ih u smesu sa jajima, uz mešanje drvenom kašikom. Rastopiti maslac, sačekati 5-6 minuta da se malo ohladi, pa i njega polako dodati, a nakon toga energično umutiti.

Maline posuti brašnom, predviđenim za njih. Dodati ih u gotovu smesu. Pažljvo mešati kašičicom, da se maline ne povrede mnogo.

Smesu sipati u kalup za tortu, prečnika 24 cm, prethodno prekriven papirom za pečenje. Kolač peći u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.

Čačkalicom proveravati da li je kolač pečen.

Za preliv, u šerpu naliti pavlaku, dodati šećer, med i maslac. Staviti na ringlu i kuvati oko 20 minuta, dok se smesa ne zgusne i dobije prijatnu karamel boju. Skinuti sa vatre, sačekati oko 10 minuta i preliti kolač. Ukrasiti sa nekoliko malina.

Recept je iz časopisa o kulinarstvu!

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija