Čili sa mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368736
Čili sa mesom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 4
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Super recept za proslavljeni čili kon karne"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • paprika - 1 crvena + 1 zelena
  • paradajz - 3 komada
  • ljuta paprika - 1 komad
  • crveni pasulj - 800 g, iz konzerve
  • pardajz pire - 10 kašika
  • kečap - 8 kašika (domaći)
  • čili - 2 kašičice, u prahu
  • kurkuma - 2 kašičice
  • kari - 2 kašičice
  • korijander - 2 kašičice, mleveni
  • kumin - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 1 šolja
  • maslinov ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i beli luk na sitno. U dubokom tiganju ili šerpi ( ja sam koristila šerpu) zagrejte masnoću i propržite ih sa prstohvatom soli. Dodajte mleveno meso i često mešajte. Mleveno meso treba da se blago zacrveni, a voda iz njega da ispari.

Dodajte sve začine (čili, kurkumu, kari, korijander, biber, kumin, ljutu alevu papriku). Propržite 1 minut. Dodajte paradajz, oljušten i isečena na male kocke zajedno sa paradajz pireom, kečapom i pasuljem.

Svemu tome dodajte i paprike, isečene na kocke (prethodno očistite semenke). Dodajemo vodu i ostavljamo da provri. Smanjimo ringlu na najnižu temperaturu i kuvamo sat i po, dok mešamo s vremena na vreme.

Serviramo sa belim pirinčem, kukuruznim čipsom, naćosom ili tortiljom.

Beleška: Čili kon karne (Čili sa mesom) je jelo iz meksičke i teksaške kuhinje. Meso može da bude isečeno na kocke ili u formi mlevenog mesa. Tradicionalno se koristi goveđe, ali može da se koristi i druga vrsta mesa.

U jelo mogu da se dodaju začini po vašem ukusu i prema tome da se smanji gramaža nekog od njih ili da se izbaci. Smeliji kuvari mogu da dodaju malo šećera, med, kakao ili cimet. Nadam se da će vam se dopasti moja varijanta čilija sa mesom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: