Torta sa domaćim kremom i korama prelivena sirupom

03/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Pravi majstori prave tortu od početka do kraja - i kore su domaće, a krem - neodoljiv "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano281
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti koru. U velikoj posudi umutiti jaja i šećer u kremastu smesu. Sjediniti brašno sa praškom za pecivo, pa ih postepeno i uz neprestano mućenje mikserom na najnižoj brzini, dodati u jaja.

Dodati ulje i sitno narendanu koru limuna. Sve dobro promešati i sipati u pravougaonu tavu, prekrivenu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.

Gotovost kore proveravati čačkalicom. Gotovu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi. Kada se dovoljno ohladi, koru naseći na dve, tako da se dobiju dve iste kore.

Dok se kora hladi, početi sa pripremom krema: brašno rastvoriti u malo vode. U šerpu sipati mleko i staviti ga na vatru.

Dodati šećer i mešati, dok se ne istopi. Kada mleko počne da vri, polako dodati brašno, uz energično mešanje. Kada se krem zgusne, skinuti ga sa vatre. Staviti vanilu i ponovo promešati.

Za pripremu sirupa, sjediniti mleko i vodu u šerpi, pa staviti na ringlu i dodati šećer. Kada počne da vri, dodati kakao i dobro promešati, da bi se rastvorio.

Početi sa oblikovanjem torte: Staviti donju čast kore u tavu, u kojoj je pečena, pa je preliti sa pola količine sirupa. Nakon toga poređati komade nasečene banane i preliti sa pola količine krema. Staviti i drugu koru, pa ponovo preliti sirupom i kremom. Na kraju posuti mlevenim orasima.

Torta treba da prenoći u frižideru, ili da odstoji barem 5 sati.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti