Punjene tikvice sa mlečnim sosom

06/08/2017
"Naše omiljene punjene tikvice, servirane sa nežnim mlečnim sosom "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene tikvice se iseku na dva dela. Napravi se udubljenje kao čaša i malo posoli. Sitno iseckan luk se izdinsta u masti. Dodaje se pirinač i prži još nekoliko minuta. Stavlja se sitno iseckan paradajz. Sipa se bujon /1:1/.

Kad pirinač upije tečnost, sve se dodaje u mleveno meso. Posoli se i začini mirođijom i biberom. Dobijenom smesom se pune tikvice, otvori se potapaju u brašno. Poređaju se u pleh, prelivaju bujonom i zapeku.

Kiselo mleko, brašno i jaja se umute u posebnoj posudi i razredi sa ostatkom od kuvanja gotovog jela. Smesa se muti na vatri dok se ne zgusne i nakon toga sipa preko tikvice. Prilikom serviranja jelo se oboji mašću u kojem je pržena šargarepa i posipa sitno iseckanom mirođijom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija