Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Terin»Terin sa piškotama i malinama

Terin sa piškotama i malinama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Terin sa piškotama i malinama
Fotografije: marcheva14
1 / 3
05/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Odavno nismo probali nešto ovako sveže i ukusno. Odličan proveren recept!"

Potrebni sastojci

  • krem
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer - 100 g kristal
  • belance - 2 kom.
  • vanila - ekstrakt, 1 kašičica
  • želatin - 15 g ( 1 i 1/2 kesice)
  • sirup i preliv
  • sveže maline - 400 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 200 ml
  • želatin - 1/2 kesice
  • piškote - 16 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Raditi mikserom.

Kalup za kolač 23/14 cm, prekriven folijom.

Polovinu količine malina - 200 g - pasirati u blenderu, sa vodom i šećerom. Procediti ih kroz cediljku, da bi se uklonilo seme. Ostaviti sa strane.

Maskarpone i kiselu pavlaku umutiti na niskoj brzini, dodati vanilu i pola količine šećera. Umutiti u glatak krem.

Želatin staviti u malo vode, da nabubri, pa ga zagrejati na pari, i polako i uz neprestano mešanje ga dodati u krem sa maskarponeom.

Belanca umutiti u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Špatulom smesu pažljivo dodati u krem sa maskarponeom.

Dno i zidove kalupa za kolač prekriti folijom. Pola krema sipati, i ravnomerno rasporediti.

4 piškota umočiti u sok od malina, i staviti ih preko krema, po dužini kalupa. Odozgo poređati i malo malina. Prekriti preostalim kremom i poravnati špatulom. Odozgo poređati ostale piškote jednu do druge, takođe umočene prethodno u sok od malina. Pritisnuti rukom i ostaviti 4-5 sati u frižideru.

Preostali želatin od pola kesice staviti u malo vode, da nabubri, da se zagreje na pari, i dodati ga u sok od malina, uz neprestano mešanje. Ukoliko u soku ima mrvica od piškota, prvo ga precediti. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, i da se dobije preliv.

U pravougaoni tanjir okrenuti terin sa piškotama, ukloniti foliju i preliti prelivom. Odozgo poređati preostale maline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: